קידום חקיקה ופעילות פרלמנטרית

הפעילות שלנו מול הכנסת מתקיימת במספר מישורים: השתתפות קבועה בוועדות הכנסת שנוגעות לענייני נשים ודת ומדינה, כמו הוועדה לקידום מעמד האישה, וועדת חוקה, וועדת הבריאות של הכנסת ועוד.

בוועדות מתבצעת עבודה מול חברות וחברי הכנסת לקידום חקיקה מיטיבה עם נשים, שותפות בשדולות וקואליציות שונות כמו בריאות האישה, יהדות מתחדשת ועוד.

הרוח הגבית שהארגונים החברתיים נותנים לחברי הכנסת מסייעת ומשקפת את דעת הקהל ומשפיעה על הצבעות במשכן ומקדמת העברת חוקים:

קולך שותפה לקידום החוק למאבק בצרכני זנות שהובילו חכ"ל שולי מועלם וזהבה גלאון, וחברה בקואליציה למאבק בצרכני זנות. במסגרת הקואליציה מתקיימות פעולות רבות, סיורים, גיוס כספים והרצאות.

קידום החוק לשלילת אפוטרופסות מגברים שניסו לרצוח או רצחו את נשותיהן.

קידום חוק העגונות ומסורבות הגט שיזמה ח"כ לשעבר עליזה לביא, מוותיקות קולך.

קידום חוקים להחמרת הענישה והאכיפה בנושא אלימות במשפחה: איזוק אלקטרוני ועוד.

חוקים להכרה בנפגעי ונפגעות פגיעה מינית: שימור ערכות האונס במעבדות, העברת תקציבים לחדרים אקוטיים בבתי חולים ועוד.

אקטיביזם ושיח ציבורי

חוק שירה איסקוב

העברת החוק על שלילת אפוטרופוסות של ההורה הפוגע על הילד

פגיעות מיניות מבעלי סמכות רבנית/ אילת וידר כהן

ב 28.6.10 אושרו בכנסת התיקונים לחוק למניעת הטרדה מינית ע"י בעלי סמכות. תנועת קולך יזמה את התיקון לפיו גם אנשי רוח ודת יחשבו על פי חוק לבעלי סמכות. ניתן להניח שלו היה התיקון לחוק מאושר מוקדם יותר היה ניתן להחילו על התלונות המיוחסות לרב אלון. מידי פעם אני עוצרת ושואלת את עצמי בשם מי את מדברת? אילו קולות את משמיעה? מי הן/ם הקורבנות המושתקים שאת משמיעה את קולן? את קולם?

"פמניזם ויהדות" פסיקת הלכה על ידי נשים

מפגש רביעי בסדרת המפגשים "פמניזם ויהדות" מפי הרבנית ד"ר מיכל טיקוצ'ינסקי (י"ח שבט 16.2).

חקיקה ועבודת כנסת

הפעילות שלנו מול הכנסת מתקיימת במספר מישורים: השתתפות קבועה בוועדות הכנסת שנוגעות לענייני נשים ודת ומדינה, עבודה מול חברות וחברי הכנסת לקידום חקיקה מיטיבה עם נשים, שותפות בשדולות וקואליציות שונות, ועוד.

חוק שירה איסקוב

העברת החוק על שלילת אפוטרופוסות של ההורה הפוגע על הילד

הוועדה לקידום מעמד האישה

כשהיום, בוועדה לקידום מעמד האישה עסקו בתופעת התחזות וניצול נשים, עלתה הצעה לתכנית לאומית למניעה וטיפול באלימות מינית כלפי נשים

הצעת חוק הרבנות הראשית מקפחת נשים

הרבנות הראשית לא מכירה בעולם התורה העצום של נשים ובמנהיגות הנשית־דתית המתעצמת • המאבק המרכזי היה ועודנו על הייצוג • דרוש שינוי. טור בישראל היום