רדיו קול ברמה הוא רדיו חרדי מזרחי באופיו, שקם במסגרת מכרז הרשות השנייה, והכריז משחר הווסדו בשנת 2009, על כך שאינו משדר נשים בתחנה. יתרה מזאת, לא רק שלא נמצאו שדרניות בין מגישיו, אלא שהרדיו סרב להעלות נשים לשידור לרבות דוברות, שרות ובעלות תפקידים ציבוריים. בעקבות תלונות חוזרות ונשנות למועצת הרשות השנייה, ארגון קולך גיבש תובענה ייצוגית באמצעות עורכי הדין אורלי לחובסקי ארז ואורי פינק, שהתבססה על מחקר בקרב 40000 נשים חרדיות בטענה לאפליה, הדרה וקיפוח נשים על ידי התחנה. הייתה זו הפעם הראשונה בישראל בה נעשה שימוש בכלי התובענה הייצוגית בתחום ערכי חופש הביטוי, תחום שאיננו צרכני, ובית המשפט אישר לקולך להיות הגוף המייצג את העותרות.
באוקטובר 2019, קולך זכתה בתביעה ובית המשפט קבע ש 1,000,000 ₪ יוקדשו לפרויקטים בנושא נשים מסורתיות דתיות וחרדיות. בית המשפט פסק כי מדובר בפגיעה בזכויותיהן של המאזינות שנמנע מהן לשמוע נשים וכן אפליית נשים המבקשות להיות שדרניות ומרואיינות. יש לציין כי במהלך השנים עד מתן הפסיקה שילב הרדיו נשים בשידור במשבצות של תחום הבית והמשפחה, אולם באופן מזערי, ובכל מקרה התובענה התייחסה לשנתיים בהן לא היה ייצוג כזה.
ביולי 2019, התקיים בית המשפט דיון בערעור הדדי שהגישו הצדדים על פסק הדין. הסכום – 1,000,000 ₪ , נשאר בעינו, אולם בית המשפט הגדיל את סכום הוצאות המשפט לטובת קולך. הדבר לא הפריע לתחנה לצאת בקמפיין גוועלד נגד קולך והאשמה בפלישה לאורח החיים החרדי. בשיאו הגיעו שדרני ומנכלי התחנה למשרדי קולך בקרית יובל, עם דליים ובהם כספי הפיצוי שפסק בית המשפט לקולך, במטבעות של 10 אגורות. התיק זכה לסיקור תקשורתי רב והוא נלמד בבתי ספר למשפטים, בשל השימוש התקדימי בתובענה הייצוגית ובשל כך שלאחריו נאסר על תחנות שידור ציבוריות למנוע מנשים לשדר בהן, לפי חוק.