19.1.23
מבחני ההלכה שאליהם ניגשו נשים למדניות לאחר מאבק משפטי בשם השוויון, מתגלים ככאלה שמציבים רף נמוך מזה של מבחני הרבנות לגברים.
בחלל האולם נשמעו מילים כמו "ערב ראשון מסוגו", "הבשורה הרוחנית המשמעותית ביותר שאנו חווים בדור הנוכחי", ולקינוח: "עשיתן משהו שלא קרה אף פעם בהיסטוריה של עמנו". נושאי הדברים בטקס כיוונו את מילותיהם הדרמטיות לאירוע מינורי בהרבה שהתרחש שם באותו ערב: חלוקת תעודות מטעם המדינה לחמש עשרה נשים שעברו מבחנים בהלכה שערך המשרד לשירותי דת. המעשה ההיסטורי הזה, והבשורה הרוחנית שהוא מביא, לפחות לטעמם של מובילי המהלך, הוא פרי יוזמה של מתן כהנא, שר הדתות לשעבר.
גורם מציין כי לפני עשר שנים ומעלה היה מקובל לעשות ברבנות בחינות קלות יותר, והבחינות של הנשים מזכירות את הבחינות שהיו מקובלות אז. "אבל גם ביחס לבחינות הללו – הבחינות של הנשים קלות יותר". הוא מציין הבדל נוסף: מבחן הנשים מחולק לעיון, בקיאות, יישום. בבחינות הגברים כיום יש רק עיון ויישום, שהם מטבעם דורשים יותר. הבדל נוסף לדבריו הוא שבבחינות הגברים כל שאלה מחולקת לשלושה סעיפים בממוצע, מה שמצריך יותר ידע ויותר זמן לענות על כל שאלה.
ארגון קולך מסר בתגובה: "מדובר ברכבת שיצאה בשעטה מהתחנה. לומדות התורה והרבניות כאן כדי להישאר. ולמי שמטיל ספק במבחנים הנידונים נאמר, אדרבה, בהתאם לעתירת הלמדניות לבג"צ, אפשרו לנשים לגשת למבחנים הרשמיים של הרבנות, כמו הגברים. הן ישמחו לעמוד במבחן".